Начало » Свят

Путин подписа указ за нови икономически мерки срещу неприятелските държави

Публикувано от:  на май 3, 2022Няма коментари

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически санкции като реакция на „неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации“, съобщиха от администрацията в Кремъл.

Владимир Путин

 

Съгласно постановлението тези мерки се предприемат за защита на националните интереси на страната поради недружелюбни и противоречащи на международното право действия на Съединените щати и чужди държави и международни организации, които са се присъединили към тях, „насочени към незаконно ограничаване или лишаване на Руската федерация, граждани на Руската федерация и руски юридически лица с право на собственост“.

Държавните органи на всички нива, както и фирмите и физическите лица, са инструктирани в работата си да изхождат от факта, че от влизането в сила на това постановление се прилагат специални икономически мерки спрямо определени юридически, физически и физически лица под техен контрол.

Указът влиза в сила от момента на официалното му публикуване. Той е валиден до момента на отмяна на установените специални икономически мерки.

Документът е публикуван на руския официален портал за правна информация, и може да го видите тук (линк).

Според документа се въвежда забрана за държавни органи на всички нива, както и за организации и физически лица под юрисдикцията на Руската федерация да извършват сделки, включително сключване на външнотърговски договори, с юридически, физически и юридически лица. под техен контрол, по отношение на които специални икономически мерки. Забранява се и изпълнението на задължения към лица, подлежащи на санкции по извършени сделки, включително сделки по сключени външнотърговски договори, при условие че тези задължения не са изпълнени изцяло или не са изпълнени.

==========

Вметка на редактора:

След като Путин подписа указ за нови икономически мерки срещу неприятелските държави, дали България ще присъства в този списък? Въпрос, който за мен е с еднозначен отговор. Предвид заеманата позиция на нашето правителство, неговите действия и антируското говорене, очаквам да присъстваме в този списък от Русия. Защото вече на всички е ясно: Българското правителство е марионетно правителство на задокеанския „Голям брат“ и изпълнява неговите нареждания.

 

 

Редактор: Лилия Чалева
Източник: dir.bg
Забранено е копирането на материала

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.