Начало » Свят

Русия взема мерки срещу манипулациите на Twitter, отправи му едномесечен ултиматум, след което ще го блокира

Публикувано от:  на март 17, 2021Няма коментари

Русия взема мерки срещу манипулациите на Twitter, и му отправи едномесечен ултиматум, след което ще го блокира ако социалната мрежа не се съобрази с изискванията на руската страна. А доводите на руските власти са много основателни. Те обвиняват по-конкретно американската компания, че не е отговорила на искания за премахване на около 3100 публикации.

Публикациите, които Twitter не иска да премахне се отнасят до съдържание, подтикващо непълнолетни към самоубийство, съдържащо детска порнография или информация за употребата на наркотици.

Русия взема мерки срещу манипулациите на Twitter, отправи му едномесечен ултиматум, след което ще го блокира

Руските власти обвиняват по-конкретно американската компания, че не е отговорила на искания за премахване на около 3100 публикации. От Туитър отхвърлиха обвиненията и заявиха, че са “много обезпокоени” от “опитите за блокиране и задушаване на обществената комуникация в интернет”.

“Туитър не отговори адекватно на исканията ни и, ако нещата продължават така, след месец ще бъде блокиран”, заяви днес за агенция Интерфакс Вадим Суботин, заместник-директор на руския контролен орган за съдържанието в интернет Роскомнадзор.

“Дали сме един месец и наблюдаваме реакцията на Туитър относно премахването на незаконно съдържание”, каза той и добави: “Ако Туитър не отговори на изискванията . . . ще разгледаме въпроса за пълното му блокиране.”

Този спор илюстрира нарастващото напрежение през последните месеци между големите чуждестранни социални мрежи и Русия, която осъжда тяхното всемогъщество и критикува начина, по който управляват съдържанието си, особено политическото, отбелязва АФП.

Предстои да видим какво ще се случи след един месец, след като вече Русия взе мерки срещу манипулациите на Twitter, и му отправи едномесечен ултиматум, след което ако социалната мрежа не вземе мерки, ще я блокира.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.