Начало » Новини

Бизнесът ни може да настоява за реципрочни мерки към турските превозвачи

Публикувано от:  на май 31, 2013Няма коментари

Проблем на превозвачите с турската границаАко рестриктивните мерки към българските шофьори на границата продължат, бизнесът ще настоява за реципрочни мерки спрямо турските превозвачи. Това заяви за БНР Евгени Иванов, изпълнителен директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Днес това искане ще бъде представено пред транспортния министър Данаил Папазов.

След като Турция се подчинява на исканията на техния бизнес, то българският бизнес няма да мълчи, каза изпълнителният директор на конфедерацията Евгени Иванов.

Правителството на една държава, в случая Турция, е поставено под огромен натиск от собствения си бизнес, обединен в съсловна организация, Съюза на турските превозвачи, които настояват турското правителство да измести чрез дискриминационни мерки българските превозвачи от пазара. В тази ситуация ние не може да искаме друго, освен нашето правителство да направи същото спрямо турските превозвачи, посочи той.

Загуби от два милиона евро са понесли българските превозвачи и бизнес само за периода на предишното блокиране на границата.

Ние като най-голяма организация на българския бизнес заставаме твърдо зад нашите превозвачи. Ако те търпят като работодатели на почти десет хиляди души, търпят загуби и българските производители и износители, които не могат да осъществят износ на своята продукция. В крайна сметка това, че следващият транспорт ще бъде възложен не на български превозвачи, възложителите започват да се опасяват, че могат да се натъкнат на същите проблеми, каза още Иванов.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.