Начало » Свят

Сергей Шойгу разказа какво очаква военните кораби на САЩ в Черно море

Публикувано от:  на ноември 8, 2021Няма коментари

Русия няма да допусне провокации на САЩ в Черно море и възнамерява да продължи да провежда военни учения в региона, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Така шефът на министерството коментира присъствието на американските кораби по руските граници.

Сергей Шойгу, министър на отбраната на РусияСергей Шойгу, министър на отбраната на Русия

 

Руските въоръжени сили са особено предпазливи към бойните кораби на нерегионалните сили в Черно море: според Шойгу флотът придружава такива кораби и ги наблюдава, осъзнавайки, че:

„..всяка провокация е възможна по всяко време и във всеки един момент, тъй както беше не толкова отдавна с британски кораб.“

Става дума за разрушителя Defender, който през юни наруши държавната граница на Руската федерация в Черно море.

Американците не останаха по-назад от своите британски колеги и започнаха да „патрулират” по руското черноморско крайбрежие.

Както знаем, на 30 октомври американският разрушител Porter, въоръжен с крилати ракети, влезе в Черно море, а на 5 ноември руският флот спря провокацията на два американски военни кораба край бреговете на Крим, блокирайки ги при опит да се приближат до полуострова.

„Това е, знаете ли, един почти постоянен опит да ни тестват, доколко сме готови, доколко сме изградили цялата система по Черноморието, въобще в южната част на страната ни. <…> След това те [САЩ], както разбирам, ще имат учения, учения с нашите съседи, учения с грузинския флот и учения с украинския флот. Е, ние също провеждаме учения и ще ги проведем“, подчерта ръководителят на Министерството на отбраната на РФ в ефира на телевизионния канал „Русия-1“.

Вече е ясно на всички, че Пентагонът умишлено ескалира напрежението в отношенията между двете страни. Въпросът е това до къде ще доведе. Нека не забравяме, че при евентуален конфликт, ние ще воюваме срещу Русия, понеже сме натовска държава. Американците са добре – те са зад океана, но ние ще сме на фронтовата линия, и сме в обсега на руските оръжия.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.