Начало » Свят

„Потопете един американски боен кораб“: Клинцевич предложи да се даде урок на Съединените щати в Черно море

Публикувано от:  на ноември 2, 2021Няма коментари

Председателят на Руския съюз на афганистанските ветерани (РСАВ), който е и бивш първи заместник-председател на Комисията по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията, Франц Клинцевич, предложи радикален начин да се лиши НАТО от изкушението да организира провокации близо до руските граници – да се потопи един от американските кораби в Черно море, информира изданието polit.info.

Американският боен кораб USS Mount WhitneyАмериканският боен кораб USS Mount Whitney.

 

Припомняме, че на 30 октомври 2021 година в акваторията на Черно море, съпроводен от няколко самолета влезе ракетният разрушител USS Porter, който се явява флагмански кораб на американския Шести флот. Скоро след това става известно, че компания на USS Porter в Черно море ще прави и USS Mount Whitney. САЩ заявяват, че военните кораби пристигат за учения, но не дават повече подробности.

По този повод на съвещание с министъра на отбраната Сергей Шойгу, Владимир Путин заявява:

„Можем да го наблюдаваме или през бинокъла, или през прицела на нашите съответни системи за отбрана.”

Редовните влизания на американски кораби в Черно море, както и опитите на НАТО да разположи свои войски на териториите на държави, граничещи с Русия, Клинцевич смята за открита провокация. И според него, е необходимо да се реагира остро, без страх от ескалация на конфликта.

Американският боен кораб USS PorterАмериканският боен кораб USS Porter.

 

„В такива случаи, винаги повтарям, когато имаше война в Корея, 1270 американски самолета бяха свалени от руски пилоти и светът не рухна. Нека потопим един от техните бойни кораби, няма да е излишно. Оставете го да лежи на дъното на Черно море, ако продължават да са нахални и да нарушават съществуващите международни норми“, казва лидерът на RSVA Клинцевич.

Решението за изпращане на разрушителя USS Porter в Черно море беше взето във Вашингтон след ескалацията на конфликта в Донбас. Припомняме, че в края на октомври въоръжените сили на Украйна унищожиха артилерийска установка на опълченците на ЛДНР с помощта на турския дрон Bayraktar. Това действие беше осъдено в Европа, но в същото време САЩ го подкрепи.

В подкрепа на това, че Русия няма да стои безучастно, днес става известно, че руския флот провежда учение.

Черноморският флот на Руската федерация съобщава, че системите за противовъздушна отбрана са поставени в бойна готовност в базите на Новоросийск и в Крим, а на учението унищожили въздушни цели на условен противник с артилерийски огън и противовъздушни ракети, информира dir.bg.

Снимки: Уикипедия

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.