Начало » Свят

Американски военни кораби се опитаха да влязат в Крим, но се сблъскаха с руския флот

Публикувано от:  на ноември 6, 2021Няма коментари

Русия спря провокацията на два кораба на ВМС на САЩ край бреговете на Крим, блокирайки ги при опит да се приближат до полуострова, съобщава порталът Avia.pro, позовавайки се на свои източници.

Кораб от Черноморския флот на ВМС на РусияКораб от Черноморския флот на ВМС на Русия

 

Американските кораби, които по-рано влязоха в Черно море, се опитаха да приближат Крим, но бяха спрени от „забранените зони” около полуострова.

Твърди се, че има общо четиринадесет такива затворени зони – тяхното местоположение напълно блокира достъпа до Крим и част от южното крайбрежие на Русия.

Според информацията, с която разполагат редакторите на информационната агенция, руските военни са създали „забранените зони” по крайбрежието на Крим, където са разположени руски военни кораби. Опитът за нахлуване в тези води ще бъде незабавно спрян с откриване на огън, което е предупреждение към командването на ВМС на САЩ за недопустимостта на каквито и да било провокации.

Прави впечатление, че блокирането на подходи към Крим се дължи на появата на информация, че САЩ възнамеряват демонстративно да нарушат руската граница край бреговете на Крим, за да демонстрират готовността си да подкрепят Украйна.

В момента е известно, че два американски военни кораба, които са в Черно море, се намират в териториалните води на Украйна, но никой не знае каква е целта на тяхното посещение, защото САЩ не разкриват подробности.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.