Начало » Свят

Baijiahao: Един удар от руския „Искандер“ ще превърне американските бази в Европа в „купчина боклук“ (Видео)

Публикувано от:  на октомври 30, 2021Няма коментари

Руската тактическа ракетна система „Искандер“ представлява особена заплаха за САЩ и НАТО. Ако обхватът на тези оръжия се увеличи, тогава те ще могат да достигнат до най-важните американски бази, разположени в Европа, и да ги превърнат в „купчина боклук“, заявяват експертите от китайското издание „Baijiahao.

Ракетната система "Искандер-К". Снимка: УикипедияРакетната система „Искандер-К“. Снимка: Уикипедия

 

Анализаторите отбелязват, че бойният комплекс „Искандер“ отдавна е на въоръжение в руската армия. Обхватът на тази система е около 500 км и благодарение до голяма степен на тези впечатляващи характеристики, оръжието може да се превърне в истински хит сред други страни.

„Бойната система „Искандер“ е обект на интерес от много страни и Русия може да удари голям джакпот от продажбата й“, съобщава PolitRussia, цитирайки експерти.

Първоначално обаче Москва не е възнамерявала да изнася Искандер, съхранявайки тази система само за себе си. Освен това преди няколко години Руската федерация разположи тези ракети в Калининградска област, което й позволи да обхваща цели в Полша и значителна част от Германия.

В тази връзка американците се страхуват за своите бази в Европа. В края на краищата силата на руските оръжия е толкова впечатляваща, че само един точен удар е достатъчен, за да превърне големите военни цели на противника в „купчина боклук“.

С течение на времето обаче ситуацията се е променила, констатират наблюдателите. Сега ракетните системи биха могли да се превърнат в един от „експортните хитове“ на руския военно-промишлен комплекс.

„Много страни проявяват интерес към Искандер, но Русия не разкрива имената на потенциалните купувачи. Може да се предположи, че сред тях има държави като Индия, Иран и Сирия “, пишат в Baijiahao.

Експерти предполагат, че оттеглянето на Русия от ексклузивността на Искандер се дължи на факта, че страната има ново оръжие, което значително превъзхожда по своите характеристики предшественика си. Това обстоятелство сериозно тревожи западните военни, защото подобрените ракети с малък обсег ще бъдат по-мощни.

Вижте видеото с учебни стрелби на ракетната система „Искандер“:

 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.