Начало » Свят

Водещ заплаши: Русия е способна да превърне САЩ в радиоактивна пепел (ВИДЕО)

Публикувано от:  на март 17, 2014Няма коментари

Дмитрий Кисельов В обзорната програма „Вести Недели“ на руската телевизия „Россия 1“ телевизионният водещ Дмитрий Кисельов припомни за възможността за ядрена война между Русия и САЩ. Агресията на Русия в Крим може да доведе до изчезването не само на Украйна, но и Русия, каза бившият министър на отбраната на Украйна Александър Кузмук.„Русия е единствената страна в света, способна да превърне САЩ в радиоактивна пепел“, каза водещият, разсъждавайки относно възможните санкции на Запада по отношение на Русия. Той също препоръча на зрителите да прочетат статия от руския вестник „Российская газета“ от 22 януари, в която се говори за руската система а гарантирано ядрено възмездие „Периметър“.

Кисельов също заяви, че войната със САЩ вече се води, но „засега тя е само информационна“. Телевизионният водещ в момента е и генерален директор на информационната агенция „Россия сегодня“. Тя бе създадена след реорганизацията на държавните медии, предприето от руския президент Владимир Путин.

Според бившия министър на отбраната на Украйна Александър Кузмук, агресията на Русия в Крим може да доведе до изчезването не само на Украйна, но и Русия. Това генералът заяви в интервю за „Радио Свобода“. „Ако те искат война, то тя ще бъде дълга и кървава. Искате война със страна, която има пет атомни електроцентрали? Европейците, и вие помислете за това! В края на краищата руснаците, и вие помислете за това! Украйна има хидровъзели, петролопроводи и всичко останало, ако това гори, то никой няма да може да се скрие, нито зад Алпите, нито зад Уралските планини“, изрази увереност бившият министър.

Според военния, Русия трябва да даде на Украйна правото самостоятелно да се справи с вътрешната ситуация. „Убеден съм, че в Русия трябва да запази за себе си само едно право – да предостави възможността на Украйна, която днес страда от икономическа, политическа криза, страда в кръв, да се оправи сама. Никой освен украинците, никой освен нас няма да реши този въпрос“, заяви Кузмук.
 

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.