Начало » Свят

В. Третяков: Разпадът на Русия означава край на Западна Европа като християнска цивилизация

Публикувано от:  на март 6, 2014Няма коментари

Виталий Третяков - Разпадът на Русия означава край на Западна Европа като християнска цивилизация

Виталий Третяков – Разпадът на Русия означава край на Западна Европа като християнска цивилизация

Въпросът за гибелта на западната европейска цивилизация стои не по-малко остро от въпроса за възможния разпад на Русия, казва известният руски публицист и политолог Виталий Третяков в интервю за сайта на Междурегионалното обществено движение „Семейство, любов, отечество“.

Уместен е и въпросът за това, което ще се случи по-бързо – самоунищожението на европейската цивилизация (западната й част в пределите на ЕС), или разпадът на Русия, допълва Третяков.

Обединението на Изтока и Запада е най-сигурният начин да избегнем негативното развитие на събитията в Европа, отбелязва Третяков и допълва: „Но ако Русия се разпадне, краят на западноевропейската цивилизация ще настъпи много бързо – след няколко месеца до няколко години. Европейската цивилизация винаги е била владяна от конкуренция, но сега наред е въпросът за оцеляването й. Това трябва да бъде признато и всички отминали и настоящи безумия да бъдат преустановени. Означава ли краят на Русия абсолютен, гарантиран край на Западна Европа като християнска, европейска цивилизация? Но ако Западна Европа не оцелее, шансовете на Русия да оцелее остават. Ето за това трябва да се замислят хората, които правят прогнози за неминуемия разпад на Русия.

Путин е най-удачният, най-успешният президент на страната от времето на Горбачов. Без съмнение, Русия се въздигна от пропастта, пред която се бе изправила през 1999 г., благодарение на политиката, провеждана от Путин. Русия е огромна страна, съхранила независимостта си в условия, които биха заличили всяка друга държава от картата на света. Освен Великобритания, и то заради особеното си географско положение, останалата част от Европа бе завзета от Хитлер за месеци, даже не за години. А някои страни паднаха за дни. А Русия – тоталитарна, авторитарна, с болшевики – не само че устоя, а освободи и цялата колаборационистка Европа.

Юрисдикцията на Европейския съюз е крайно опасна за Русия. В този смисъл, трябва да излезе и от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Русия е твърде голяма страна и може да се съхрани като единна държава само при условието на максимален суверенитет.

Заплаха остава и това, че започвайки от 1985 г. и наричайки го „реформи“, пренасяме от Запада всичко, което ни подхожда и не ни подхожда. Но Русия има собствени политически закономерности. Живеейки по законите на тази цивилизация, в продължение на 500 години Русия съществува като абсолютно независима държава, която не се подчинява на никого. В Европа има само две страни, успели да защитят своята независимост: Великобритания и Русия, но днешната Великобритания е сателит и васална територия на САЩ. Каквито и недостатъци да има руската управленска и политическа система, тя е осигурявала жизнеността на нашата държава“.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.