Начало » Свят

Военният наблюдател Виктор Баранец разказа в какъв случай Руската федерация ще превърне САЩ в „Пролив Сталин“

Публикувано от:  на октомври 29, 2021Няма коментари

Военният наблюдател на „Комсомолская правда“, полковник в оставка Виктор Баранец, заплаши, че Русия ще превърне Съединените щати в „Пролив Сталин“, ако се осмелят да атакуват руския Черноморски или Балтийски флот. За това съобщава порталът „ПолитРусия“.

Виктор БаранецВиктор Баранец

 

По-рано американското издание на Forbes разказа за наличието в НАТО на американски бомбардировачи B-1 Lancer. Твърди се, че един такъв самолет наведнъж може да пусне до петдесет противокорабни ракети. Това, според журналисти, ще направи възможно пълното унищожаване на Балтийския флот или значително загуби на Черноморския флот на Русия.

Междувременно Баранец припомни на авторите на Forbes за наличието в арсенала на Руската федерация на най-модерните системи за противоракетна и противовъздушна отбрана.

„Ако възникне реална военна ситуация, за такъв случай има системи С-300 и С-400, които забелязват противниковия обект на 400 километра. Ако поставим С-500 там, а ние ще го сложим, тогава ще могат да се забележат такива американски ястреби от 600 километра. Има чувството, че американците не вземат предвид, че ще бъдат бити на такова разстояние “, обяснява Виктор Баранец.

Пенсионираният полковник добави, че ще бъде възможно да потопят някоя от руските флоти само ако военноморските кораби стоят безучастно на местата си и всяка една система за защита срещу въздушни атаки на сушата бездейства.

Руският стратегически бомбардировач Ту-160Руският стратегически бомбардировач Ту-160

 

Подобни „утопични“ мисли обаче нямат шанс да бъдат реализирани, както и плановете на НАТО за унищожаване на руския флот, подчерта Баранец. Според него подобни „психологически методи“ на Запада имат за цел само да засилят натиска върху Русия. Никой няма да посмее да предприеме истинска атака в Алианса.

„Всички руски оръжия се създават, за да има по-малко такива самохвалковци. Ние също можем да кажем, че за Русия е достатъчен само един удар по САЩ на нашите Ракетни войски със стратегическо предназначение, така че от Щатите остава само един пролив с името на Сталин” – допълва военният наблюдател на „Комсомолская правда“ Виктор Баранец.

По-рано военният наблюдател Михаил Ходарьонок разказа защо се очаква армията на НАТО да бъде разбита в Черно море. Анализаторът припомни малкия размер на водната площ и обяснява, че поради това основната борба ще се развие във въздуха, където руските въздушно-космически сили нямат равни в света.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.