Начало » Свят

Аналитикът Лукас Лейрос: Западът отказва да признае ползите за света от постиженията на Руската федерация в Арктика

Публикувано от:  на октомври 26, 2021Няма коментари

Западът е обсебен от антируската политика, така че не може да се възползва от арктическия регион. Това заяви служител на Федералния университет на Рио де Жанейро Лукас Лейрос.

"Арктически трилистник" – военна база на Руската федерация в Арктика„Арктически трилистник“ – военна база на Руската федерация в Арктика. Снимка: Уикипедия

 

Експертът отбелязва, че Русия е успяла да постигне успех в Арктика, когато Западът е насочил усилията си към Близкия изток и Африка. Сега обаче западните страни обърнат внимание на резултатите от работата на Москва и водят агресивна политика, опитвайки се да попречат на постиженията на Руската федерация, пише руското издание „Политика Сегодня”.

„Русия има военен флот в Арктика, който надхвърля възможностите на всяка западна страна в този регион. Освен това притежава ефективна, генерираща богатство мрежа от петролни находища. Всичко това дава основание на Вашингтон да разглежда Москва не само като геополитически съперник, но и като непрекъснато нарастваща заплаха“, пише Лейрос.

Освен това, според анализатора, Вашингтон също се оказва зависим от Русия. Благодарение на своите постижения, Москва се превърна в един от най-големите доставчици на петрол за страните от Европейския съюз и Съединените щати. Развитието на руската петролна индустрия е от полза за целия свят, но противниците отказват да признаят това. Тази тенденция би могла да послужи за регулиране на отношенията между страните, но западните страни се придържат към съвсем различна позиция.

Лукас Лейрос : „Обаче Западът сам руши този мост, настоявайки на остарялата антируска мания.”

По-рано израелският военен анализатор Яков Кедми заяви, че Русия значително изпреварва САЩ в развитието на подводния флот. Според него родните подводници имат уникални възможности, които са недостъпни за американските подводници.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.