Начало » Свят

Армията на Асад продължава победния ход в Алепо, терористите от ИДИЛ (ДАЕШ) бягат (Видео)

Публикувано от:  на декември 6, 2016 Няма коментари

Армията на Асад продължава победния ход в Алепо, терористите от ИДИЛ (ДАЕШ) бягат

Вижте лицата на тези момчета и мъже. Ето ги кръволоците на Асад, ето ги сатрапите от сирийската правителствена армия, ето ги враговете на прословутата умерена опозиция, дето в нея, кой знае защо, един християнин няма. Ето ги злодеите, които със зъби и нокти отказват да позволят светска Сирия да бъде превърната в ислямистки Афганистан и Пакистан.

И понеже днес вече стана дума за Сирия от 80-те години и разни хора споделяха спомените си: имиджът на Башар Асад е повлиян от този на баща му, а оня не беше котенце. Старият Асад удави едно въстание в кръв, вярно, организирано от мюсюлмански братя. Това сега се лепи на новия Асад, на наследника на династията.

Също така, когато започнаха бунтовете в Сирия през 2011, режимът не е пипал с кадифени ръкавици – стреляха по демонстранти, арестуваха хора и т.н. Разбира се, в основата на тези бунтове бяха ислямистки организации като Мюсюлмански братя и Ал кайда, но пострадаха и невинни хора, което сега се използва от Запада.

Сирия си беше донякъде тоталитарна държава от близкоизточен тип, с монопол на една партия (БААС) върху цялата система. Сирия не беше рай, защото ако беше рай, никой нямаше да може да организира това което наблюдаваме в момента. Да не говорим, че изпитваха и сериозни икономически трудности, които доподпалиха нещата.

Парадоксът се състои в следното – че страна като Сирия не би могла да оцелее без донякъде репресивна структура, просто би се разпаднала. Войната, която продължи 5 години показа, че в Сирия не се провежда демократична революция, защото на всички нормални хора стана ясно, че по-голямата част от населението на Сирия подкрепя Асад. Ако не беше така, режимът не би успял да се задържи.

Добър или лош от наша, “цивилизована” гледна точка, режимът е подкрепян от повечето сирийци и тук е редно да попитаме, имаме ли право ние, дето си седим пред мониторите и философстваме върху абстрактните човешки ценности, да определяме на някакъв друг народ кое е добро за него и кое – не, особено когато “революционерите” се оказаха радикални ислямисти, уахабити, обслужващи интересите на глобалните и регионалните играчи.

Има ли този парадокс исторически аналогии – има. Когато Хитлер нахлу в СССР, руснаците и останалите народи застанаха под червените знамена и се биеха срещу немците и умираха с “за родину, за Сталина” на уста, въпреки че не обичаха Сталин. Просто всички хора в СССР разбраха тогава, че ако победи Хитлер, тях буквално няма да ги има, защото са обявени за унтерменши. подчовеци, които нямат право на живот и ще бъдат унищожени физически.

Практически същата е ситуацията в Сирия – в момента нормалните хора в Сирия знаят, че ако победят уахабитите, няма да има живот за тях. Просто е. Затова, дори и да не обичат Асад, те се бият под неговите знамена, за да спрат далеч по-голямото зло.

И тук вече става кристално ясно, че при такава ситуация изобщо не е важно дали Асад е демократ или диктатор, защото параметрите на проблема са съвсем други. И всичко това Бжежински го обясни на американския естаблишмънт преди почти 2 години публично и им каза да зарежат тая работа с внедрените революции и да преговарят с Асад. Бжежински каза нещо много просто – харесва ни или не, Асад има огромна подкрепа от собствения си народ. Това е честното обяснение, без пропаганда и без замеряне с “ценности” и морално-емоционални аргументи.

Днес момчетата от видеото са освободили още три квартала от Източен Алепо. За ужас на клети експерти.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.