Начало » Новини, Свят

Армията на Башар Асад освобождава Алепо от терористите от ИДИЛ (ДАЕШ) (Видео)

Публикувано от:  на декември 6, 2016 Няма коментари

Армията на Башар Асад освобождава Алепо от терористите ИДИЛ (ДАЕШ) (Видео)Армията на Башар Асад освобождава Алепо от терористите от ИДИЛ (ДАЕШ) – Това бе една от основните новини на изминалата седмица. Тези събития се следяха от цял свят, а всички тайно се надяваха Сирийската армия да се провали срещу т.н. “опозиция”. “Опозиция”, която с години е окупирала Източен Алепо, срина го до основи, измъчваше и убиваше мирните жители, не разрешаваше на мирните жители да се изтеглят от бойните действия. Стреляше се по всеки, който беше тръгнал да се спасява по отворените хуманитарни коридори.

Никой не може да скрие успехите на Башар Асад. Все по-трудно става манипулирането на обществеността за случващото се в Сирия. Все повече хора вече разбират каква е ситуацията. Но манипулациите продължават, и все по-открито и нагло се лъже от западните медии и “официалните източници.”

Целта на този материал е точно това да се покаже – как може да се изкривяват фактите, информациите и ако не се слуша внимателно и не се следят събитията, трудно ще може да се открият тези лъжи. В клипа може да видите цялата новина, съобщена от БНТ, в емисията им от 18 часа, на 28 ноември, 2016 г. Новина, в която телевизията, редакторите и не се посвениха да опитат да лъжат, манипулират новината. В анонса на новината се съобщава, че армията на Башар Асад превзема града от “бунтовниците”. Няма и дума, че тези бунтовници са всъщност терористите от ИДИЛ (ДАЕШ).

Друга манипулация, на която ще обърна внимание е, представянето на бягащите мирни жители от Източен Алепо. Съобщават за поне 6 000 цивилни, които са се прехвърлили при контролираните от кюрдите територии в северната част на Алепо. Около 1 000 са се пренесли в останалите под контрола на опозицията райони (на мен лично ми е интересно как сами, доброволно са се “пренесли” отново при същите тези хора, от които бягат!). И близо 3 000 са били отведени в лоялните на Дамаск територии. “Отведени”! Самото използване на тази дума навява на асоциации за принудителни действия, принудително отвеждане.

А какво са правили с тези “отведени” хора разказва в репортажа Александър Девяткин – зам.-началник на руския Център за помирение в Сирия. Той съобщава, че на хората се оказва спешна медицинска помощ, разпределят се хранителни продукти за няколко дни: консерви с телешко месо, рибни консерви, захар и други необходими продукти.

Тези хора са гладували с години, били са бити, унижавани, но според медиите – те едва ли не насила са отвеждани, за да ги излекуват и нахранят!

Истината за случващото се в Алепо вече излиза наяве. Тя не може да се скрие. Включително и в този репортаж. Което е и повода за тази статия.

В репортажа пуснаха изказвания на двама бягащи от ужасите от Източен Алепо. Възрастна жена и мъж разказват какво са преживели, как са ги спирали, лъгали.

“Не съм яла нищо от 3 дни. Нямаше дори хляб. Много благодарим на сирийската армия и на Русия. Този ад свърши. Бунтовниците ни биеха с тояги за да не достигнем до хуманитарните коридори.” – Думите са на Фатима Акил, възрастна жена малко след като е спасена.

Също така в репортажа може да видите как мъж размахва позив и обяснява как терористите са ги лъгали:

“Недейте да ходите при тях. Ще ви избият веднага. Това ни казваха. Така ни плашеха.”

За мен е интересно как тези мнения успяха да се промъкнат в репортажа, но благодарение на тях може да се разбере истинската ситуация, какво се случва с хората. Такива мнения, изказвания много рядко може да се чуят, поначало те се цензурират от “официалните” медии. В тях може да се прочетат, чуят анализите на “специалистите”, но не можете да чуете или прочетете какво мислят обикновените хора.

Останете с нас, ще продължаваме да следим обстановката в Алепо и в Сирия, ще ви информираме за всичко случващо се, като наш приоритет ще бъде да представим фактите такива, каквито са.

Вижте и видеото с репортажа на новината, от която можем да разберем, че армията на Башар Асад освобождава Алепо от терористите от ИДИЛ (ДАЕШ):

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.