Начало » Новини

Найденов: Все още няма доказателства, че Башар Асад е наредил химическа атака

Публикувано от:  на септември 3, 2013Няма коментари

Найденов: Все още няма доказателства, че Башар Асад е наредил химическа атакаИнформацията на френското разузнаване, че химическата атака е дошла от територия, контролирана от режима на Башар Асад е стъпка напред и дали става въпрос за бойно оръжие.

Това заяви пред ТВ 7 министърът на отбраната Ангел Найденов. Друг е въпросът обаче кой се свързва с тази атака, тъй като няма достатъчно аргументи и доказателства. Трябва обаче да се изчака окончателния доклад на различните лаборатории на пробите взети от инспекторите на ООН дали става въпрос за зарин и дали оръжието е използвано съзнателно от кабинета срещу собствения си народ, каза Найденов. Ние дължим категорични отговори на обществата във всички държави, които трябва да вземат решение за реакция на атаката. Светът е изправен пред ръба на война и каквито и да е действия без доказателства няма да бъдат правилни, каза Найденов.

Не виждам основание новата информация да промени българската позиция, която е да се изчакат заключенията на експертите, категоричен е военния министър. Ние продължаваме да осъждаме употребата на химическо оръжие, търсенето на санкции, но и на политическо решение на кризата. Не са много държавите, които говорят за сухоземна операция, уточни Ангелов. Ударите ще предотвратят разрастването на кризата и решимостта да не се допуска употребата на химическо оръжие. Те не са насочени и няма да доведат до падане на режима на Башар Асад.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.