Начало » Свят

Турският депутат Ерен Ерден: “Турция снабдява терористите от ИДИЛ със зарин”

Публикувано от:  на декември 12, 2015 Няма коментари

Турският депутат Ерен Ерден: "Турция снабдява терористите от ИДИЛ със зарин"

Турският депутат Ерен Ерден: “Турция снабдява терористите от ИДИЛ със зарин”

Турският депутат Ерен Ерден: “Турция снабдява терористите от ИДИЛ със зарин” – тази информация бе огласена не от кой да е, а от депутат от парламента на Турция. Ерен Ерден е депутат от турската републиканска партия СНР и на заседание на парламента изнесе информация за наказателно дело 2013/120, от прокуратурата в град Адана.

По време на разследването на делото се установява, че няколко граждани на Турция са се свързали с терористите от ИДИЛ и са договорили с тях да им предоставят отровния газ зарин. Прокуратурата е започнала да подслушва техните телефони. Подслушаните разговори са потвърдили заподосренията, че те са участвали в доставката на зарина. Ерен Ерден показва в парламента записаните телефонни разговори на своите колеги депутати и по този начин доказва думите си, че Турция е участвала в доставката на зарина за ИДИЛ, информира expert.ru.

Благодарение на тези доказателства прокуратурата в Адана успява да задържи 13 заподозрени. Обаче само една седмица по-късно властите в Турция се намесват и закриват делото, престъпници са освободени и те безпрепятствено бягат от Турция и се крият в Сирия.

Припомняме, че на 21 август 2013 бе извършено масово убийство в Източна Гута. Тогава населението бе подложено на бомбардировки с ракети, с отровния газ зарин. В следствие на това загиват хиляди невинни жители, а Башар Асад бе обвинен за атаката. И случайно или не турският президент Ердоган използва удобната възможност и обвини Асад за това действие.

След проведеното разследване вече е ясно, че Асад и сирийската армия нямат абсолютно нищо общо с този случай, а този терористичен акт е извършен от терористите от ИДИЛ. Това е известно, но удобно се забравя от водената от САЩ коалиция.

В крайна сметка истината излизя наяве, и не кой да е, а турският депутат Ерен Ерден, от турската републиканска партия СНР не само твърди и доказва своите думи: “Турция снабдява терористите от ИДИЛ със зарин”.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.