Начало » Свят

Асад обяви: Сдаваме оръжието!

Публикувано от:  на септември 12, 2013 Няма коментари

Башар АсадДържавният глава на Сирия Башар Асад заяви, че страната ще предаде химическото си оръжие под международен контрол. Асад говори в интервю за телевизионния канал “Россия 24”.
Асад добави обаче, предаването ще се случи не заради заплахите от страна на САЩ, а заради Русия. “Американските заплахи не повлияха на нашето решение”, каза Асад. Сирийският лидер допълни, че Сирия ще изпрати до ООН документ за споразумението за предаване на химическите оръжия под международен контрол.

Думите на Асад идват в момент, в който външните министри на Русия и САЩ се подготвят за ключови преговори в Женева по Сирийската криза.

По-рано през деня “Ню Йорк Таймс” публикува статия на президента на Русия Владимир Путин, в която руският лидер предупреждава САЩ във връзка с плановете на Вашингтон за военна операция в Сирия. Руският президент предупреждава, че подобни действия биха предизвикали нова вълна от тероризъм, която може да прехвърли пределите на Сирия.

Външният министър на Русия Сергей Лавров пък заяви преди срещата с Джон Кери: “Сигурен съм, че има шанс за мир в Сирия”. Той добави, че военна намеса в страната би довела до допълнително дестабилизиране на Сирия и региона.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.