Начало » Любопитно, Новини

Да екипираме децата за лятото – дрехи, бански и…?

Публикувано от:  на юни 7, 2016Няма коментари

Екипирайте децата с подходящи дрехи за лятото

Екипирайте децата с подходящи дрехи за лятото

Както за децата, така и за възрастните, лятото е сезонът на игрите, веселието и свободата. Обаче, въпреки приветливия му характер, лудата вихрушка, в която ни въвлича, крие и известни рискове за здравето. Разбира се, излишно е да изпадаме в паника при всяка мисъл за опасност (често срещан, неприятен навик) или да се заключваме у дома, вярвайки, че изолацията ще ни предпази от беди. Знанието за заплахите, които крие летният сезон, ни дава известно предимство – позволява ни да се подготвим за срещата с тях, както и да се насладим изцяло на топлото време, слънчевите лъчи, морската вода или разходката сред дивата природа.

Отговорността на родителя

Подготовката за летния сезон е още по-важна за децата, които са двойно по-любопитни и дори тройно по-смели от възрастните. Малчуганите имат навика да се излагат на множество опасности в името на играта или на желанието си да се впуснат в изследователска дейност. Нека видим от каква точно екипировка те имат нужда през най-горещия сезон и дали тя включва само летни детски дрехи, хавлия с патета и бански, като вземем предвид местата, които им предстои да посетят в близките месеци. Всичко това можете да намерите на детски онлайн магазин Пумпал.

Когато децата са в планината

Планината, с цялото си величие и красота, може да бъде доста опасна детска площадка за игра. Значителната разлика в надморска височина и климатът на подобни местности предполагат условия като по-силно слънце и изненадващи промени в температурата, а да не говорим за негостоприемните диви обитатели. Детето се нуждае задължително от допълнителен чифт дрехи – срещу внезапно застудяване или дъжд (снабдете се и с детски дъждобран). Трябват ви и подходящи обувки за поход – с дебела подметка, против набиване камъни в стъпалата и високи, за да покриват глезените и да ги предпазват от нараняване при по-стръмните, скалисти участъци.

Срещу кърлежи

В подножието на планината и изобщо в по-ниските, гористи местности често се срещат кърлежи. Детето може да се предпази от тях с помощта на подходящо облекло – дълги панталонки и дълъг ръкав, които покриват добре тялото. Хубаво е, когато сте сред природата, дрехите да са светли на цвят. Това ще ви позволи да забележите кърлежи или други гадинки върху тях, преди да са успели да се впият в кожата. Както знаете, кърлежите не захапват веднага, а избират най-подходящото място от тялото за целта.

Срещу слънцето

Където и да се намира детето ви през лятото, има нужда от силен слънцезащитен фактор – все пак детската кожа е по-чувствителна и уязвима от тази на възрастните. Използвайте детски слънцезащитни продукти с фактор 50+. Освен това малчуганите се нуждаят от допълнителна екипировка – шапчица срещу топлинен удар и слънчеви очила с UV протекция!

Срещу алергии и възпаления на кожата

Естествено, където и да ви отнесат летните ветрове в близките месеци, за да се погрижите подобаващо за здравето на цялото семейство, ще трябва да стегнете аптечката за път. През лятото може да се натъкнете и на непознати растения, които могат да предизвикат алергична реакция или насекоми, които с ухапването си да причинят възпаление по кожата на детето. В подобни ситуации първо поговорете с личния лекар на вашия мъник за подходящ мехлем – не рискувайте сами да търсите лекарства, особено, ако не сте добре запознати със съдържанието им или с възможните странични ефекти.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.