Начало » Любопитно, Финанси

13 Любопитни факта за застраховките

Публикувано от:  на юни 7, 2016Няма коментари

13 Любопитни факта за застраховките

13 Любопитни факта за застраховките

Застрахователният бизнес е изключително успешен в цял свят, включително и на територията на България, въпреки че за разлика от други страни, както ще се убедите след малко, където хората сключват застраховки почти за каквото си поискат, тук изглеждаме сравнително консервативни в сравнение с тях. За да придобиете по-ясна представа за странното отношение извън България към застрахователния бизнес, ще ви представим 13 любопитни  (а и забавни ) факта за застраховките, за които със сигурност не сте чували преди.

Ето ги и тях:

 1. В Англия дегустаторът на известната и печеливша компания Costa cafe, които са отворили кафенета в цял свят, както и в България, е застраховал езика си за 10 млн. паунда срещу злополуки.
 2. Съществуват държави, в които, ако карате Fit Honda EV, можете да получите допълнително бонус покритие към своето Автокаско.
 3. Колкото и невероятно да звучи, съществува застраховка срещу загубата на окосмяване върху гърдите, когато то засяга имиджа на популярна личност. Според условията на полицата, загубата се заплаща от застраховател в случай че е налице 85% загуба на окосмяването. Щетите могат да бъде установен само от сформирана група компетентни по въпроса специалисти.
 4. В някои държави по света е създадено специално Автокаско за жени, което включва в покритието на щети и някои интересни инциденти като, кражба на забравено в колата портмоне.
 5. В Холандия една от най-странните застраховки е на човешки нос – застрахован за 5 млн. евро, тъй като собственикът му е прочут производител на вино, който очевидно държи стоката му да се отличава с аромата си.
 6. Смята се, че шофьорите, които нямат нарушения – фишове, актове и като цяло провинения на пътя, живеят по-дълго. Според направени проучвания и статистики досието на шофьора показва продължителността на живота му, дори и смъртта да е при други обстоятелства.
 7. Доказателство за търговския нюх, необходим в кино индустрията, е случаят, когато филмова продуцентска къща се застраховала срещу евентуалната опасност от брак на актриса, сключила договор за работа с компанията.
 8. Застрахователи са изчислили, че женените шофьори претърпяват повече инциденти на пътя от неженените.
 9. Застраховките, които си правят играчите на голф, колкото и спокоен да изглежда този спорт, стигат до 50 хил. долара.
 10. Друга необикновена застраховка по света е така наречената „Любов”, която е предназначена за разноските по вече приключила връзка. Не са ни известни условията, при които се изплащат въпросните разходи, но знаем, че покриват: всякакви дребни подаръци, билети за кино, сметки за вечеря в ресторант, както и цветя. В България подобна застраховка би предизвикала сериозен интерес.
 11. Идеята за застраховане на имущество се заражда още в древен Китай, 2000 пр. н.е., когато китайските земеделци искали да предпазят реколтата си от потъване докато са я пренасяли с лодки.
 12. Известният шедьовър на Леонардо Да Винчи „Мона Лиза”, който се съхранява под покрива на Лувъра в Париж, е определен за безценен и затова, парадоксално, не може да бъде застрахован.

Съществува още една изключително странна застраховка, доста популярна по света, която се грижи за разбитите сърца. Застраховката се казва „Сватба” и ви осигурява срещу инциденти или други обстоятелства, които са възпрепятствали встъпването ви в брак и провала на сватбената церемония. Сред причините са както природни бедствия, така и бягство на булката или младоженеца.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.