Начало » Любопитно, Новини

Как да направим лятото на детето ни по-интересно?

Публикувано от:  на август 24, 2017Няма коментари

Lucky Kids

Стимулирайте детето ви да изпълнява извънкласна дейност

Използвайте мотивиращи техники да накарате детето ви да извършва занимателни дейности, отговарящи на интересите му извън училище. Избягвайте да го критикувате или наказвате, ако то не е било старателно в училище, тъй като това ще създаде у детето само негативизъм към учението. Работата извън клас трябва да отговаря на интересите на детето ви. По този начин у детето ви ще се създаде положителна нагласа към ученето и то ще го възприема не като досадно задължение, а като нещо, което е важно и би му помогнало в  бъдеще. Ключът към това детето ви да има постоянен интерес към учението е то да бъде забавна дейност. Давайте му окуражаващи награди за всеки постигнат напредък.

Говорете с него за това какво обича да прави

Насърчете детето си да има полезни хобита, с които хем да се забавлява, хем да научава полезни неща.  Интересните хобита и увлечения биха били полезни за детето и в бъдещите му училищни предмети. Гледайте заедно образователни филми, които са едновременно интересни и информативни  за детето ви, гответе заедно различни вкусотии, засаждайте растения в градината. Вземете му забавни и в същото време образователни игри. Това са например занимателни игри включващи картинки, упражнения за слушане с разбиране. Това ще го накара да задава въпроси и да проявява любопитство.

Подтикнете го да научи нови неща

Има много начини, по които да накарате детето ви да разшири познанията си света. Запишете го на кръжок, работилница или лагер, където би му било интересно. Там то може да развие умения, които биха били решаващи за това към каква кариера ще се насочи в бъдеще. Супер опция е и научаването на чужд език. Можете да го запишете на детски лагер. Отличен вариант са лагерите с изучаване на английски език. Такъв лагер е Lucky Kids. Това е международен детски езиков лагер, който се провежда всяка година в Банско. Лагерът се провежда под непрекъснат контрол от преподаватели и аниматори. Лагерът е подходящ за деца с различни нива на владеене на английски език. Интензивните часове по английски се водят от опитни преподаватели, чийто английски език е роден. Уроците включват интерактивно обучение и иновативни методи за преподаване на английски език. Чрез тези методи децата много лесно усвояват знанията си по английски. Уроците и игрите включват комуникация на английски, чрез което децата по-лесно преминават така наречената “езикова бариера“. С помощта на англоезичната среда децата после стават по-уверени в употребата му и освен това подобряват умението си слушане с разбиране.

Също така там се организират различни физически активности в Рила, Пирин и Родопите като например колоездене, конна езда, пикник, пейнтбол, танци, йога, курс по готварство, ролеви игри.

Една от добрите страни на лагера е възпитаването на различни добродетели у детето като толерантност, чувство за уважение и честност и създаването на маниери за хранене.

Включете в ежедневието му разнообразие от различни активности

Разходките до различни места като паркове или забележителности, посещаването на зоопаркове и местности ще обогатят кръгозора на вашето дете и ще му помогнат да осъзнае значението на природата и защо трябва да я опазваме.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.