Начало » Новини

Ангел Найденов: България няма възможност да участва във военна кампания в Сирия

Публикувано от:  на август 29, 2013Няма коментари

Ангел Найденов: България няма възможност да участва във военна кампания в Сирия

България няма възможност да участва в евентуална военна кампания в Сирия. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в Шабла. „България държи на политическия диалог и всъщност на намирането на политическо решение в Сирия. Смятам, че тези възможности не са изчерпани и да се коментира в момента военно решение, намирам за неуместно“, посочи той.

Според него първо трябва да се убедим, че са изчерпани възможностите за намиране на политическо решение, да се убедим кой е източникът на атаката с химическо оръжие и тогава да се разсъждава на базата на тези доказателства за възможното развитие. Министърът обаче заяви, че употребата на химическо оръжие заслужава най-сурово наказание.

Правителството утре ще излезе с официална позиция, но Найденов потвърди заявеното от министъра на външните работи, че България е за диалог в решаването на сирийската криза. Министърът на отбраната беше категоричен, че страната ни е готова да посрещне евентуална бежанска вълна и потвърди големия ръст на бежанците от Сирия.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.