Начало » Новини

„Южен поток“ остава стратегически проект за страната

Публикувано от:  на юли 8, 2013Няма коментари

"Южен поток" остава стратегически проект за страната.„Южен поток“ остава стратегически проект за страната. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, след среща с премиера Пламен Орешарски и председателя на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер.

„Той ще се финансира на проектен принцип, няма да има държавни гаранции, няма да бъдат харчени парите на българските данъкоплатци“, посочи министърът.

„Проведена бе работна среща с г-н Милер, относно изграждане на проекта „Южен поток“. Правителството винаги се е водило от един основен принцип – да се отстоява националният интерес както в икономически, регионален, така и в европейски контекст. водейки се от националния интерес, във всеки разговор, касаещ енергийни проекти, защитаваме този интерес. Уверихме г-н Милер, че „Южен поток“ остава стратегически проект за страната“, обясни министър Стойнев.

В Министерски съвет приключи срещата между министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и председателя на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.