Начало » Новини

Поток от джихадисти тече през България

Публикувано от:  на ноември 20, 2013Няма коментари

Поток от джихадисти тече през БългарияПоток от джихадисти тече през България. Според Спас Велков 125 000 въоръжени ислямисти ще заминат от Европа да се бият в Сирия.

Бежанската вълна крие рискове за стабилността на страната ,тъй като големи маси от хора пристигат у нас и не е изключено сред тях да има и терористи, каза в студиото на TV7 Спас Велков.

Но има и друг поток, който тече от Европа към Сирия – джихадисти, които отиват да се бият срещу правителството на Башар Асад. Това са хора с европейски паспорти, преминават свободно и ние не можем да ги спираме, посочи експертът по национална сигурност.

Рано или късно, този поток от джихадисти ще започне да се връща в Европа и пак ще мине през нашата страна. Става дума за около 125 000 души с оръжие и боен опит и това може да е проблем за нас след време, смята още Велков.

Немалка част от тези хора са с радикални нагласи, има и контингент криминално проявени личности, допълни той. И припомни, че от Брюксел вече са ни предупредили, че не може да връщаме влезли в страната хора от района на конфликта. Велков каза още, че от Освобождението досега сме преживели 8 емигрантски вълни, като единствената разлика е че имигрантите са били християни, докато сега те са мюсюлмани.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.