Начало » Свят

Британски наемник разказва за паниката в украинската армия заради руския обстрел (Видео)

Публикувано от:  на декември 8, 2022Няма коментари

Артилерийският обстрел от страна на руските въоръжени сили предизвиква страх и паника в редиците на войниците на украинската армия, заяви британският наемник Джоузеф Макдоналд в интервю за канала Lindybeige в YouTube.

Руска самоходна артилерийска установка 2С7 "Пион". Снимка: РИА Новости / Виктор АнтонюкРуска самоходна артилерийска установка 2С7 „Пион“. Снимка: РИА Новости / Виктор Антонюк

 

По думите на „войника на късмета“ още на третия ден от пребиваването си в зоната на конфликта в Украйна той се сблъсква с артилерийски обстрел от страна на руската армия.

„Алармите за въздушно нападение звучаха постоянно. Получихме заповед да напуснем палатките си, да бягаме към гората и да търсим убежище там“, казва Макдоналд.

Той добави също, че около 50 бойци на ВСУ са били тежко ранени в резултат на обстрела.

„Хората изпаднаха в паника и само влошиха ситуацията, когато се опитваха да се спасят“, коментира той.

За да влоши положението, наемникът отбелязва, че той и другарите му са получили от ВСУ „три древни автомата“ и че на практика нямат с какво да се защитават.

„Който и да се сражава с руснаците, е подложен на постоянен и силен обстрел“, заключава Макдоналд и подчертава, че за желаещите да се присъединят към ВСУ нещата няма да са „лесни и прости“.

Както заяви по-рано говорителката на външното министерство Мария Захарова, в Украйна са пристигнали над осем хиляди наемници от повече от 60 държави. Според нея това увеличава участието на западните страни в развитието на събитията.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.