Начало » Свят

Вече е ясен възможният отговор на Русия на ограничаването на цените на петрола

Публикувано от:  на декември 6, 2022Няма коментари

Вече е ясен възможният отговор на Русия на ограничаването на цените на петрола. Русия не смята да стои безучастна и ще отвърне на наложените санкции.

 

Вече е ясен възможният отговор на Русия на ограничаването на цените на петролаВече е ясен възможният отговор на Русия на ограничаването на цените на петрола

 

Припомняме, че Г-7 наложи таван на цената на руския петрол от 60 долара за барел. Също така има и ембарго за внос на суров нефт от руски произход, пренасян по море.

Според Bloomberg руският отговор на тавана на цените на петрола може да бъде минимална продажна цена.

Отговорът на Русия на установяването на таван на цените на петрола може да се превърне в долна граница за продажба на суров петрол, съобщи Блумбърг, позовавайки се на служители, запознати с плановете.

Вариантите включват както фиксирана цена, така и въвеждане на максимална отстъпка спрямо международните референтни стойности. Във втория случай петролните компании няма да могат да сключват сделки, ако отстъпката надхвърли определено ниво. И двата сценария предвиждат редовно преразглеждане на параметрите в зависимост от пазарните условия.

Няма яснота относно конкретните цифри. Според един от събеседниците на агенцията Москва очаква да предложи на пазара прозрачен механизъм за ценообразуване и не желае да оказва натиск върху неутралните държави, които купуват нейните продукти.

Както пише в своя материал lenta.ru, вече е ясен възможният отговор на Русия на ограничаването на цените на петрола. а че Русия ще отговори на наложените санкции, е ясно на всеки здравомислещ човек. И е много интересна политиката на ограничения, която Запада налага на руската страна, защото така сам ограничава своите възможности за развитие.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.