Начало » Свят

Украинската армия отблъсна руски войски

Публикувано от:  на март 15, 2014Няма коментари

Украинската армия отблъсна руски войскиСтопират руснаци на молдовско-украинската граница.

Украинските военновъздушни сили и парашутни войски са отблъснали днес опит на руските сили да навлязат дълбоко в съседен на Крим район, съобщи украинското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Министерството посочва, че руските войски са се опитали да навлязат на територията на Херсонска област в Арбатска стрилка и веднага са били отблъснати. Украинските военни са използвали самолети, сухопътни сили и въздушно-десантен батальон при операцията. Въпросната територия е дълга ивица вдадена в морето земя успоредно с източната част на полуостров Крим, сега контролиран от руските сили.

В Москва руското министерство на външните работи съобщи, че „в Украйна продължават да безчинстват бойци, включително от организацията Десен сектор, чиито лидери обявиха откриването на „източен фронт“, а в една от шивачните фабрики вече се шият срочно руски военни униформи, предаде ИТАР-ТАСС. Техни бойци са поели от Харков към Донецк и Луганск. Към Русия постъпват множество молби с искане да бъдат защитени мирните граждани, посочва дипломатическото ведомство, като отбелязва, че „тези молби ще бъдат разгледани“.

Междувременно Украйна прекрати преминаването на руски граждани от мъжки пол през молдовско-украинската граница с територията на Приднестровската молдовска република, съобщиха представители на руския миротворчески контингент от Силите за поддържане на мира от ОНД, цитирани от ИТАР-ТАСС. „През границата не се пропускат мъже с руски паспорти“, каза по телефона офицер от руските войски, който се връщал в Тираспол след отпуск. В щаба на руския умиротворителен контингент потвърдиха информацията, като уточниха, че украинските гранични власти спират железопътни товари за осигуряване дейността на руските миротворци – храна, материали и гориво.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.