Начало » Свят

Десантът в Крим: 15-хилядна руска армия е вече на полуострова

Публикувано от:  на март 3, 2014Няма коментари

Десантът в Крим: 15-хилядна руска армия е вече на полуостроваВоенни колони се движат покрай границата в Харковска област, руски кораби са блокирали базите на ВМС на Украйна.

Командванто на въоръжените сили на Русия продължава да прехвърля войски в Крим, съобщава за ТСН представителят на Украйна в ООН Юрий Сергеев. На територията на полуострова вече има над 15 000 руски военни и около 50 единици техника, включително бронирани автомобили и бронетранспортьори.

Освен това бреговете на Украйна на Черно море са блокирани от 10 военни кораба на Руската Федерация. Покрай държавната граница в района на Харковска област е забелязано движение на военни колони.

Освен това голямо количество руски военни се намират в готовност за транспортиране в гр. Новоросийск. В повишена степен на готовност са приведени обединенията на Балтийския флот, съобщава началникът на кримския медиацентър на Министерството на отбраната на Украйна Владислав Селезньов, цитиран от УНИАН.

„В Перевальное (36 бригада) + 11 КаМАЗов с военнослужащими РФ, всичко 30 единици техника, повече от 1000 автоматчици, 4 КаМАЗ-а с автоматчици в Новоозерном (там е южната военноморска база на ВМС), подполковник от ВС РФ настоява да се предадат и да бъдат запечатани скрадовете с оръжие и боеприпаси, както и да бъдат охранявани от автоматчици на РФ. Моряците са отказали да изпълнят искането на руснаците. Феодосия – блокада от страна на руски морски пехотинци, 4 БТР-а, 1 камион, около 20 автоматчици“, пише Селезньов на страницата си във Фейсбук.

УНИАН съобщава и за автоматчици в маскировъчни дрехи и без опознавателни знаци, които са блокирали украински воински части в Бахчисарай и Фиолента (Севастопол). За да не бъдат завзети, катерите на Керченския отряд на морската пехота са били изтеглени от Крим в Одеса и Бердянск.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.