Начало » Свят

Китай убедил Турция да не пуска кораби на НАТО през Босфора?

Публикувано от:  на март 2, 2014Няма коментари

Руски войни кораби в Севастопол, снимка: REUTERS

Руски войни кораби в Севастопол, снимка: REUTERS

Решението е на Ердоган, твърди „Гласът на Русия“.

Радио „Гласът на Русия” излезе със сензационната новина, че Китай е успял да убеди Турция да не даде разрешение за преминаване през Босфора на бойни кораби на НАТО. Това съобщи електронното издание на турския вестник „Миллет”.

Най-старата държавна радиокомпания на Русия, излъчваща предавания за чужбина, твърди, че високопоставени представители на Китай са установили диалог с турското ръководство и са го убедили да не позволява преминаването през Проливната зона и навлизането в Черно море на кораби на НАТО.

Според информацията на радио „Гласът на Русия”, китайските дипломати са успели да склонят за това лично премиера Реджеп Тайип Ердоган, посочи още турският вестник „Миллет”.

Междувременно стана ясно, че кораби на Севастополския и Ялтенския отряди на морската охрана на Украйна са пристигнали в Одеса от Крим, предаде УНИАН. На военния пристан в града са акостирали корабите BG50 „Григорій Куропятников” и BG57 „Миколаїв”, а също така корабът за изпълнение на специални задачи „Крим”, който е наричан още „Президентската яхта”, тъй като първоначално е бил построен, за да превозва генералните секретари на Политбюро по време на престоя им в Ялта и Сочи.

Както БЛИЦ вече съобщи, министър-председателят на Крим Сергей Аксенов заяви, че създава Военноморски флот на Крим. За главнокомандващ на ВМС на автономната република е назначен контраадмирал Денис Березовски. Във връзка с това Аксенов е дал заповед на „всички военнослужещи във ВМС на Украйна, които се намират на територията на Севастопол, да смятат, че могат да не приемат каквито и да е решения и заповеди от самопровъзгласилата се власт в Украйна“.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.