Начало » Свят

Каква е разликата между министрите на отбраната на Русия и САЩ

Публикувано от:  на октомври 25, 2021Няма коментари

Между министрите на отбраната на Русия и САЩ има голяма разлика и ръководителят на Пентагона никога няма да достигне нивото на ръководителя на Министерството на отбраната на Руската федерация. Армията е отражение на нивото на населението и страната.

Това каза военният експерт от Израел Яков Кедми в радиопредаването на Евгений Сатановски „От три до пет“.

Яков Кедми, военeн експерт от ИзраелЯков Кедми, военeн експерт от Израел

По време на разговора известният политолог Евгений Сатановски отбеляза, че през последните години той неведнъж се е срещал с ръководителите на руското ведомство за отбрана и Генералния щаб на Руската федерация Сергей Шойгу и Валерий Герасимов, от които според него е невъзможно да се чуят изявления като тези, които си позволява да отправи шефът на Пентагона Лойд Остин при своето посещение в Украйна и Грузия.

В същото време, според Сатановски, Шойгу и Герасимов са отговорни, високообразовани хора, които отговарят за думите си.

„Не мога да си представя Шойгу да каже такова нещо за някой от съседите на САЩ. Как се назначават министри на отбраната на САЩ, ако са толкова безотговорни в изявленията си и като цяло във всичко, което правят?“, попита Сатановски.

В отговор Кедми заяви, че армията е отражение на нивото на населението и страната. И има голяма разлика между министрите на отбраната на Русия и САЩ, а шефът на Пентагона никога няма да достигне нивото на ръководителя на Министерството на отбраната на РФ.

Ако страната е населена с неграмотни, неинтелигентни, вулгарни, груби и тесногръди хора, тогава не може да се очаква, че от някъде в армията ще се появят други военнослужещи. В крайна сметка всички, които служат в армията, произхождат от едни и същи хора, те са учили в едни и същи училища и университети и са плът от плътта на един и същи народ.

Русия, припомни Яков Кедми, е наследила образователната система от СССР, която някога е била най-добрата в света. И това е отразено в състава на руските въоръжени сили. Разликата между армиите на Русия и САЩ по отношение на качеството на персонала се увеличава всяка година. И в тази връзка експертът назова основния проблем на американската армия – все по-трудно ѝ е да управлява съвременните въоръжени системи, тъй като увеличаването на нивото на тяхната сложност води до грешки, чийто брой непрекъснато нараства.

„Знаете ли какъв е проблемът с американската армия днес? Стои повече от десет години. Когато армията се опитва да определи качеството на оръжията, от които се нуждае, през последните 10-15 години тя казва на конструкторите: по-просто, моля, не толкова сложно. Нивото на днешния военен персонал вече не позволява правилното използване на твърде сложни системи. Те са продукт на американското образование “, казва Кедми на Сатановски.

В същото време експертът припомни, че меко казано военната служба обикновено не се избира от най-умните, най-интелигентните, образованите и далеч не най-бялата част от американското население. И следователно в Съединените щати този проблем се усеща много остро, тъй като възниква въпросът откъде да вземат необходимия брой висококвалифицирани военни специалисти, способни да управляват съвременни стратегически – и следователно много сложни – оръжия?

Ще припомним, по-рано Лойд Остин призова Украйна и Грузия да изпълнят изискванията, необходими за сближаването на тези страни с НАТО. В същото време експертите вече предположиха, че въпреки изявленията на ръководителя на Пентагона, все още не се говори за предстоящото приемане на Украйна и Грузия в НАТО. Вместо това Вашингтон се стреми да формира военен съюз по границите на Русия, който да заплашва Москва, без да рискува Съединените щати.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.