Начало » Свят

Норвежка политоложка: Западът да спре веднага с демонизирането на Русия

Публикувано от:  на септември 25, 2014Няма коментари

Норвежка политоложка: Западът да спре веднага с демонизирането на Русия

Норвежка политоложка: Западът да спре веднага с демонизирането на Русия

Ако не се води диалог с Путин, положението в Украйна само ще се влошава.

Западът трябва да спре с демонизирането на Русия и да започне диалог с ръководството й, иначе положението в Украйна само ще се влошава. Такъв призив отправя във в. „Дагбладет“ политоложката Джули Вилхелмсен от Норвежкия институт за външна политика, предаде ИТАР-ТАСС.

В много части на западния свят образът на Русия и нейното ръководство се демонизират. Това усложнява значително опитите да се успокои обстановката в Украйна и да се спре с кръвопролитието. Западът трябва да води диалог с Владимир Путин, за да не допусне разрастване на сблъсъка в Украйна“, смята експертката.

Според изследователката на руската проблематика разрешаването на украинската криза е невъзможно без участието на Москва. При това, по думите й, всички страни трябва да са готови на отстъпки. Вилхелмсен подчерта също, че в момента западните медии не осведомяват обективно за събитията в Украйна.

„Трябва да бъдат критикувани всички страни, които вървят в погрешната посока. Това означава, че трябва да се критикува и режимът в Киев, чиито действия значително засилиха разединението в страната“, посочи още тя.

Статията на Вилхелмсен в „Дагбладет“ се появи ден, след като изданието публикува интервю с руската журналистка Маша Гесен, която заяви, че е невъзможен диалог между Запада и руската власт. Вилхелмсен изрази несъгласие с нейната позиция. Тя отбеляза, че много тревожен знак в международната политика е „нежеланието на една от страните да води диалог с другата, само защото тя я възприема като твърде чужда и твърде опасна“.

Източник: blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.