Начало » Свят

Русия оттегли активи от САЩ

Публикувано от:  на март 17, 2014Няма коментари

Русия оттегли активи от САЩСбербанк, ВТБ и такива топливо-енергийни компании като «ЛУКойл», репатрират в Русия финансовите си средства от западните небанкови финансови институции, които провеждат значителни операции в САЩ. Според мнението на The Financial Times, тези мерки се провеждат непосредствено след безрезултатната лондонска среща на руския министър на външните работи Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери, с цел да бъде предотвратено очакваното замразяване на руските активи в западните компании.

Междувременно, през изминалата седмица се съкрати частта на държавните американски ценни книжа на 105,0 милиарда щатски долара, разположени като депозит в банката The Federal Reserve Bank of New York и принадлежащи на чуждестранни финансови институции. Засега представителите на американската фондова борса, засега нямат твърди и точни данни за това, кой е изтеглил американските държавни ценни книжа от територията на САЩ. Но някои банкери предполагат, че Русия в навечерието на налагането и на санкции от страна на Запада е превела принадлежащите й американски държавни облигации в банки, намиращи се зад границите на САЩ.

През декември 2013 година, като собственост на Русия е имало 138 милиарда щатски долара на държавния американски дълг, което постави Русия на 9-то място сред държавите-кредитори на САЩ.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.