Начало » Любопитно, Новини

Безопасността на детето

Публикувано от:  на август 29, 2016Няма коментари

Детски столчета за автомобили Nico

Детски столчета за автомобили Nico

Здравето и безопасността на детето е най-важно за една майка. Тя зорко бди над детето си по всяко време и на всяко място. При пътуване с кола, извън сигурността на дома е много важно да се осигури безопасно пътуване за детето. Това се осъществява със специално и надеждно детско столче за кола.

Как да изберем сигурно столче за пътуване?

Може би на първо място трябва да се знае, че не е добре да се взема столче втора употреба. Няма гаранция, че то ще е изправно, може да е амортизирано, повредено, некачествено. Да, за много от нас цената е от значение, но когато става дума за децата ни, не можем да си позволим да правим компромис със сигурността.

Затова задължително детското столче трябва да е ново, качествено, с гаранция и сертификат, с инструкции за ползване от надежден доставчик.

Столчето трябва да отговаря на възрастта и теглото на детето, в него то да се чувства удобно, според навиците си при пътуване.

Ако детето предимно спи, то столчето трябва да има позиции за комфортен сън на детето. Ако предимно седи, удобството трябва да е в тази поза. Ако пътя е дълъг и детето и спи и бодърства, столчето трябва да има функции, които да осигуряват удобства и при двете състояния.

Столчетата за кола са разпределени в групи – основни и комбинирани. Щом детето надвиши теглото или възрастта за определена група, то трябва да се премине към столче от следваща. Комбинираните столчета покриват и застъпват съседни групи.

Ако закупувате комбинирано столче, добре проучете възможностите му и преценете дали отговарят на потребностите на вашето дете.

За сигурността на детето е важно в колко точки се фиксира колана на детското столче. За деца на различна възраст има различни изисквания за безопасност.

Изключително важно е да се четат инструкциите за монтаж и ползване на детското столче. До определена възраст столчетата за кола се монтират в посока обратна на движението, защото това осигурява по-голяма сигурност за детето. След навършване на определена възраст, детето вече може да пътува в нормална позиция. Също така за големите деца отпада използването на колан към столчето и могат да ползват автомобилните колани.

Когато знаете какви са важните изисквания за безопасност на детски столчета за кола, вече спокойно можете да го закупите, като на последно място ще избирате столчето по външен вид, който да ви харесва.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.