Начало » Любопитно, Новини

Как да познаем добрия ресторант?

Публикувано от:  на август 24, 2017 Няма коментари

ресторант Leonardo Bansko

Случва се когато сме планирали да хапваме навън, да се чудим  кое място е най-добро.Питаме се как да познаем добрия ресторант сред разнообразието.

Има няколко признака, които издават наистина добрия ресторант. Ако се водите по тях, ще си спестите някои разочарования:

Компактно меню

Колкото по-малко ястия предлага един ресторант, толкова по-голямо внимание се отделя на детайлите във всяко ястие. Относно местата, които предлагат менюта с повече от 100 неща и от които има ястия от чужди кухни, бъдете сигурни че се правят компромиси с качеството на продуктите. Също така самото оформление на менюто издава ресторанта. Не се подлъгвайте по обемисти менюта с лъскави обложки, специални шрифтове, дълги описания, колажи със снимки. Едно семпло и четливо меню, също би свършило работа.

Там е оживено

Въпреки че звучи противоречиво, добър знак е, ако в ресторанта винаги има хора. Важно е само да не е прекалено шумно. В един  ресторант, който се счита за хубав все пак трябва да можете да чувате хората на масата. Ако е често посещавано място, то това значи, че със сигурност си заслужава.

Сервитьорите

Освен качествената и приготвена с внимание храна, обслужването  на един ресторант също е от значение. За да разберете дали един ресторант е авторитетен, обърнете внимание на сервитьорите. Вижте дали са облечени добре и какво е тяхното отношение към работата. Всеки има лоши дни, но ако работиш с хора доброто настроение е от значение.  Важно е сервитьорите да са винаги усмихнати, любезни, предразполагащи и също така информирани относно ястията в менюто.

Чистотата

Колкото и странно да звучи, по това колко чиста е тоалетната на един ресторант, можем да съдим за цялостната му чистота. Обикновено в заведенията в почистването се набляга на най-видимите зони, а хигиената на тоалетната се оставя на заден план. Обаче, ако в един ресторант тоалетната е поддържана, това означава, че и в другите помещения, които не можем да видим (например кухнята или склада) се чисти редовно.

Храната

Естествено, това е едно от най-главните неща, заради които отиваме на ресторант. Храната трябва да бъде съобразена според сезона, и също прясна, вкусна и естетически сервирана разбира се. Тя трябва наистина да бъде приготвена с внимание към детайла. Освен това ястията трябва да бъдат разнообразни и менюто да се променя периодично, за да не омръзва на хората, които редовно се хранят там.

Допустими цени

Що се отнася до цените, то те трябва да бъдат реалистични и наистина да отговарят на качеството на ястията и звездите на ресторанта. Добра идея е преди да посетите даден ресторант да прочетете отзиви за него от предишни посетители.

Интериор

За приятното ни прекарване важна роля играе и обстановката. Винаги прави приятно впечатление, когато един ресторант има уникално обзавеждане и съчетани с усет мебелировка и цялостен дизайн. Освен удобни столове, маси и канапета  музиката също е от значение. Тя трябва да бъде внимателно подбрана и да е приятна за всеки. Също да не е прекалено силна и  да бъде разнообразна.

И не на последно място, добрият ресторант е този, който искаме да посетим отново без дори да се замислим.

Не винаги е възможно да открием такъв ресторант, които да отговаря на всички тези изисквания. Обаче има едно страхотно място, където можете де откриете всичко изброено дотук – ресторант Leonardo Bansko. Този луксозен ресторант се намира в Банско и предлага богато разнообразие от  изискани ястия на Италианската и Средиземноморската кухня. Ако харесвате италианската храна, това място няма да ви разочарова. Ресторантът предлага както съвременни, така и класически ястия, направени по оригинални рецепти. Притежава оригинален интериорен дизайн, изпълнен е със светлина, страхотна гледка и предлага една наистина приятна и отпускаща атмосфера.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.