Начало » Свят

САЩ искат от Япония да организира хладно посещение на Путин

Публикувано от:  на декември 11, 2016Няма коментари

САЩ искат от Япония да организира хладно посещение на ПутинСАЩ искат от Япония да организира хладно посещение на Путин, при неговата визита в островната държава. По този начин САЩ проявява наглост и се бърка в политиката на друга, суверенна страна.

Наглостта на Америка не спира до тук. Те няколко пъти през ноември са „изразявали тревогата си“ от това действие по дипломатически канали.

Обаче Япония не се е предала на диктата от САЩ: агенция Kyodo съобщава, че „японската страна „не е взела под внимание възраженията на САЩ“.

Според САЩ, приемът на Путин в Токио „може да се превърне в сигнал, че страните от „седморката“ не са единни в своята твърда линия по отношение на Русия“.

В Япония считат, че за „Токио е важна ролята им в G7, но напълно естествено е следването на националните интереси“ в развитието на двустранните отношения с Русия. Токио подчертава, че за президента на Русия няма да бъде организиран прием при император Акихито.

На 8 декември МВнР на Япония официално обяви за визитата на Путин от 15 до 16 декември, по време на която руският лидер ще се срещне с премиера Шиндзо Абе в Нагато и Токио.

„Очакваме, че визитата на президента Путин ще съдейства за по-нататъшното развитие на отношенията между нашите страни“, — се отбелязва в съобщението на МВнР на Япония.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.