Начало » Свят

Лоши новини за Палмира – превзета е от ИДИЛ

Публикувано от:  на декември 11, 2016 Няма коментари

Лоши новини за Палмира - превзета е от ИДИЛ

Лоши новини за Палмира – превзета е от ИДИЛ, съобщават информационните агенции. Терористите от ИДИЛ вече са превзели Цитаделата на Палмира, безсмислена е отбраната на Тадмор.

След като загубиха Алепо, терористите от ИДИЛ предприеха атака към Палмира. Терористите от „Ислямска държава” вече четвърти ден мощно настъпват към Палмира, удряйки позиции на сирийската армия по периметъра на целия район. В неделя сутринта бандитите са започнаха нова мощна атака по позициите на правителствените войски във вътрешността на древния град.

Бойците от Tiger Force продължават яростната съпротива с превъзхождащите ги сили на противника, от въздуха ги прикриват руската военна авиация. С хода на деня, 11 декември, терористите от ИД заявиха, че Палмира е под техен контрол.

Някои арабски медии потвърждават информацията, заявявайки, че древният град практически е паднал под ударите на бандитите след изтеглянето на основните сили на правителствените войски от пределите на Палмира.

Бандитите са успели да превземат предградието и възвишението Ал Амария, офицерският жилищен комплекс и Цитаделата на Палмира, в резултат отбраната на позициите в самия Тадмор (жилищната част на Палмира) е изгубила всякакъв смисъл.

По данни на агенция AMN, част от отрядите на сирийската армия все още се сражават в пределите на града, прикривайки изтеглящите се основни сили. След приключване на изтеглянето от Палмира и въпросните отряди ще напуснат града.

„ИД съобщава чрез високоговорители по улиците на Палмира, че в града всичко е спокойно и всичките граждански лица трябва да напуснат домовете си и да се насочат към посочените от терористите места”, съобщава медиен активист от сирийската опозиция.

Съобщава се още, че ислямистите обискират домовете в центъра на града.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.