Начало » Свят

Путин към Европа: Платете газа на Украйна

Публикувано от:  на октомври 17, 2014Няма коментари

Путин към Европа: Платете газа на Украйна

Путин към Европа: Платете газа на Украйна

Руският президент с призив към ЕК да протегне ръка към Киев за разрешаването на газовия проблем.

Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да покрие газовия си дълг към Русия след разговорите с неговия украински колега Петро Порошенко в Милано, предаде АФП. „Ние смятаме, че нашите европейски партньори, Европейската комисия, също могат и трябва да подадат ръка на Украйна, за да разреши този проблем”, заяви Путин.

„Русия няма да доставя на Украйна газ, преди страната да изплати задълженията си“, е заявил на пресконференцията след срещата Владимир Путин, съобщава РИА Новости. „Русия нищо повече няма да дава като дълг. И ще кажа защо. Първо – нужна е определена потребителска дисциплина – събираемостта на дълга от Украйна е твърде ниска, доста по-ниска от тази в Русия, а и стойността на доставките е доста ниска“, заяви в Путин в рамките на форума „Азия – Европа“ в Милано.

Руският държавен глава припомни, че Русия е предоставила на Украйна кредит от 3 милиарда долара в края на миналата година, а само за последните два месеца на 2013 г. Украйна дължи на съседката си 1,4 милиарда. „Това е безспорна цифра. Що се отнася до доставките от миналата година – нямаме спор за нищо. Но въпреки всичко никой не иска да плаща“, добавя Путин.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.