Начало » Свят

Сирийската армия превзема източен Алепо от бунтовниците

Публикувано от:  на ноември 27, 2016 Няма коментари

Сирийската армия превзема източен Алепо от бунтовницитеСирийската армия превзема източен Алепо от бунтовниците, предават световните агенции. Днес тя е превзела нови два квартала от окупираната от терористите източна част на града.

Вчера бе превзет най-големият квартал, а днес са освободени Джабал Бадро и Баадин. А в квартал Сахур се водят ожесточени боеве между сирийската армия и терористите от ИДИЛ. С превземането и на този квартал ще бъдат разцепени бунтовниците на два сектора: южен и северен. Това ще ги отслаби още повече и сирийската армия ще се справи много по-лесно с тях.

Успехите на сирийската армия се обясняват с това, че те атакуват едновременно от няколко места. По този начин те разконцентрират и отслабват терористите от ИДИЛ, които са принудени да водят война едновременно на няколко фронта.

Добрата новина е, че над 4 000 човека са успели да избягат от окупираната част от бунтовниците. Според анализаторите около 1 700 човека са отишли в безопасната част на Алепо – Западен Алепо. Над 2500 цивилни са намерили подслон в кюрдския квартал Шейх Максуд, който е вклинен между контролираните от властите и бунтовници части на града.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.