Начало » Свят

Руският самолет Т-50 влезе в списък на най-добрите 11 самолета през 21 век

Публикувано от:  на декември 31, 2015Няма коментари

Руският самолет Т-50 влезе в списък на най-добрите 11 самолета през 21 век

Руският самолет Т-50 влезе в списък на най-добрите 11 самолета през 21 век

Руският самолет Т-50 влезе в списък на най-добрите 11 самолета през 21 век, което е още едно признание за възможностите на руските конструктори. Този списък е съставен от Business Insider, а те като автори са включили Т-50 на трето място в списъка. Трябва да отбележим, че прави впечатление, че списъка започва с изброяването на F-35, въпреки, че той все още не е готов и далеч отстъпва по показатели на руската машина.

ПАК ФА Т-50 или СУ-50 е изтребител от пето поколение и превъзхожда F-35 по такива ключови параметри, като скорост и маневреност. Самолетът ще бъде въведен на редовна служба през 2016 г. и се конструира от подразделението Обединена авиостроителна корпорация – ОКБ Сухой.

Както споменахме, в класацията влиза и американския F-35, който даже е сложен на първо място от авторите на списъка, макар самолета все още да не е готов и да отстъпва по показатели на руския Т-50, изглежда американските автори на класацията са решили да проявят патриотизъм, като не се интересуват от техническите възможности, и че техния самолет е далеч под нивото на руската машина.

F-35 е непрекъснато критикуван за раздутия бюджет, за нарушаване срока на конструиране и пускане в експлоатация, несъответствието на самолета със заявените по-рано характеристики. Самолетът F-35 също така има проблеми с бордовата електроника и работата на двигателите. С тези свои проблеми самолетът е много далеч от заявеното желание да бъде „най-страшният самолет, произвеждан някога“.

В списъка са включени американският изтребител пето поколение F-22 „Раптор“, китайският Ченду J-20, Еврофайтър Тайфун. И за някой ще е изненада, но в списъка са включени и иранските дронове.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.