Начало » Свят

Гръцки изтребители прихванаха турски самолет над Егейско море

Публикувано от:  на декември 10, 2015Няма коментари

Гръцки изтребители прихванаха турски самолет над Егейско море

Гръцки изтребители прихванаха турски самолет над Егейско море

Гръцки изтребители прихванаха турски самолет над Егейско море – с такова съобщение излизат от турският Генерален щаб на армията.

В съобщението не се уточнява датата кога се е случило това, но всички знаем, че турските ВВС нееднократно нарушават гръцкото въздушно пространство.

Според Гърция през 2014 година Турция е нарушила 1269 пъти гръцката граница, от които 14 пъти директно над територията на Гърция. За първите 10 месеца на тази година нарушенията са 1233 пъти, като 31 пъти над територията на Гърция.

Разликата в числата се държи на това, че Турция не признава въздушната зона от 10 мили на Гърция около островите и всекидневно редовно нарушава тази граница, в следствие на което гръцки самолети прехващат и преследват турските нарушители.

И със сегашния случай се е случило същото: при учебен полет на турски изтребител F-16 два гръцки самолета F-16 прихващат и държат на мушка турския самолет в продължение на 3:40 минути, посочва Блиц.

„Турският изтребител F-16 изпълняваше учебен полет над Егейско море. По време на задачата два самолета F-16 от ВВС на Гърция започнаха да преследват нашия изтребител, държейки го като цел на радиолокатора в продължение на 3:40 минути. Нашите пилоти демонстрираха необходимата реакция“ – съобщават от турският Генерален щаб на армията.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.