Начало » Любопитно

Невидимият „Сухой“ отново във въздуха (Видео)

Публикувано от:  на октомври 27, 2013Няма коментари

Невидимият "Сухой" отново във въздухаНевидимият „Сухой“ отново във въздуха. Скоро започва серийното производство на свръхмодерния руски изтребител от пето поколение.

В Комсомолск-на-Амур във въздуха бе вдигнат пети поред опитен образец на руския изтребител от пето поколение (перспективен авиационен комплекс на фронтовата авиация, ПАК ФА), съобщи компанията „Сухой”, цитирана от радио „Голос России”. По резултатите от повече от 500 изпитателни полети конструкторите заявяват, че самолетът надминал всички очаквания.

„Днес сутринта от пистата на заводското летище излетя петият поред опитен образец на перспективния изтребител”, съобщи представител на компанията. Той допълни, че по време на скорошното си работно посещение в Комсомолск-на-Амур именно тази машина е била огледана в предприятието от премиера на Русия Дмитрий Медведев.

Летецът-изпитател на Т-50 Сергей Богдан отбелязва, че компютърното оборудване и вграденият „изкуствен интелект” на самолета осигуряват безопасност и надеждност на полета.

Конструкторите съобщават, че по скорост на полета и свръхманевреност, самолетът превъзхожда американския изтребител F-22 Raptor. Външната обшивка на Т-50 го прави „невидим” за радарите.

Серийното производство на бойната машина ще започне в 2015 година.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.