Начало » Свят

Турция е изпратила 15 хилядна армия, артилерия и танкове на сирийската граница

Публикувано от:  на декември 5, 2015 Няма коментари

Турция е изпратила 15 хилядна армия, артилерия и танкове на сирийската граница

Турция е изпратила 15 хилядна армия, артилерия и танкове на сирийската граница

Турция е изпратила 15 хилядна армия, артилерия и танкове на сирийската граница. Изпратената армия е в бойна готовност. Това е казал пред журналисти турският президент Реджеб Ердоган, предава Блиц, позовавайки се на БНР.

“Нашата армия е разположена на юг в готовност да се намеси, ако възникне опасност от военен конфликт до нашите граници”, подчерта турският държавен глава.

По думите на Ердоган турските изтребители участват в операциите по въздуха на силите на международната коалиция за борба срещу ИДИЛ.

Той изрази пожелание,че конфликтът, свързан с областта, населена компактно с тюркмени, ще се разреши в най-скоро време, имайки предвид Русия.

“Смятам, че конфликтът с Русия може да бъде разрешен с дипломатически средства. Проблеми като този не се решават чрез медиите, а чрез преговори на масата”, каза Ердоган.

Според турския президент Русия не се е отказала от проекта за строителството на първата турска атомна централа “Аккую”.

“Русия е вложила значителна инвестиция, процесът продължава, 300 наши специалисти се обучават в Русия. По отношение на “Турски поток” имаме различия, поради което бе замразен”, сподели Ердоган.

Той допълни,че би участвал в сесията на Висшия съвет за стратегическо сътрудничество Турция – Русия, която е запланувана за 15 декември т. г., ако бъде поканен от руската страна, която е домакин.

В своето изказване Ердоган допълва, че на заплануваната за 15 декември сесия на Висшия съвет за стратегическо сътрудничество Турция – Русия би взел участие, ако Русия, която е домакин го покани.

А ние оставаме в очакване как ще се развие ситуацията, след тази новина, че Турция е изпратила 15 хилядна армия, артилерия и танкове на сирийската граница.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.