Начало » Свят

Сирия обвини САЩ в нападение, чакаме отговорът на Русия

Публикувано от:  на декември 7, 2015 Няма коментари

Сирия обвини САЩ в нападение, чакаме отговорът на Русия

Сирия обвини САЩ в нападение, чакаме отговорът на Русия

Сирия обвини САЩ в нападение, чакаме отговорът на Русия за създалата се ситуация. Това не само усложнява обстановката в региона, но и “налива масло” в огъня. Америка отдавна е против Сирия и сирийския президент Башар Асад и използва всеки удобен случай за да удари “случайно” сирийската армия, която успешно се противопоставя на терористите от ИДИЛ.

Във връзка с този инцидент, Сирия рязко осъжда агресивния акт от страна на коалицията начело със САЩ, който противоречи на Устава на ООН и призовава Съвета за сигурност незабавно да реагира на атаката, за да не се повтори нещо подобно. Това се казва в протестната нота на МВнР на Сирия до Генералния секретар на ООН и до Съвета за сигурност по повод авиоудара на ВВС на западната коалиция по обект на сирийската армия в Дейр ез-Зор, съобщава официалната сирийска агенция SANA, цитирана от РИА Новости.
В писмото се отбелязва, че подобни атаки торпилират борбата с тероризма и още веднъж потвърждават лишените от сериозност действия на САЩ.

Военният политолог Андрей Кокошин коментира в интервю за RT, че това не е първият удар на коалицията, начело със САЩ не по цели на терористите от “Ислямска държава”. Той напомня, че Русия на няколко пъти е настоявала да бъдат съгласувани становищата какво е това умерена и неумерена опозиция и какви обекти трябва да бъдат бомбардирани в Сирия, но тези предложения са били отхвърляни от западната коалиция.

Кошкин смята, че освен вероятна грешка, бомбардировката на обекта на сирийската армия може да е и преднамерена атака.

“Сегашните технологии позволяват бомбите да бъдат вкарвани буквално през прозореца, а в случая позициите на терористите са на цели 2 километра от обекта на сирийската армия. Може ли да се говори тогава за грешка”, обяснява експертът.

Хубави въпроси задава в своето интервю военният политолог Андрей Кокошин. Всеки сам може да си отговори на този въпрос. А фактите са ясни: Сирия обвини САЩ в нападение, и чакаме отговорът на Русия.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.