Начало » Любопитно, Новини

Да разрешаваме ли на децата ни сами да избират начина си на обличане

Публикувано от:  на ноември 27, 2014 Няма коментари

Да разрешаваме ли на децата ни сами да избират начина си на обличане

Да разрешаваме ли на децата ни сами да избират начина си на обличане

Децата проявяват въображение от най-ранна възраст. Те са изключително доволни, когато могат да решават сами какво да обличат. За съжаление няма общоприето правило за възрастта, в която е разумно родителя да остави избора на детето си само да избира начина си на обличане. Смята се, че след три годишна възраст тази индивидуалност започва да се проявява с пълна сила. Друг е въпроса доколко детето е готово да започне да изгражда собствения си стил. С някои малки хитринки обаче, които прилагате във времето може да бъдете спокойни, че изборът на дрехи на детето ви ще бъде винаги стилен и практичен.

Бъдете неговият пример

Вероятно сте наясно как малките деца “копират” всичко, което видят. Техният вкус е подвластен на телевизията и героите, които ги забавляват. Едно е сигурно, децата не се раждат с утвърден вкус, затова основното нещо, което може да направите в тази насока е да бъдете пример за стил. Винаги когато имате подходяща възможност коментирайте стила и дрехите и дискутирайте с детето ви кои цветове си отиват и кои не. Чувството за стил в детето може да се развие като всяко друго нещо, на което се учи.

Нека детето има избор

Избирайте дрехите заедно с детето, като му обяснявате защо дадена дрешка е по-практична от друга. Контролът над цветовете и крайната покупка е във ваши ръце, така че до известна възраст може да контролирате гардероба му. Предоставяйте избор на малчугана какво да облече, като го накарате да избира между няколко вида дрехи, които предварително сте избрали. По този начин детето ще се чувства удовлетворено и щастливо, че носи точно това, което иска.

Научете го да цени качеството

Учете детето си от малко да цени качеството, а не бранда. Изборът трябва да е комплексен – подходяща материя, повод и атмосферни условия. Всички майки знаят колко е важно да се използват естествени материи, в противен случай се стига до алергии, непоносимост, дразнене на кожата, изпотяване и лоша миризма. В България има изключително разнообразие от онлайн магазини за детски дрехи, които подхождат с изключителна загриженост към продуктите, които предлагат, пример за такива сайтове са www.shosho.bg, Чочко Бочко, H&M и др. Доверете се на тях и няма да сгрешите.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.