Начало » Любопитно

Лесно ли е да се пътува с малки деца

Публикувано от:  на декември 1, 2014 Няма коментари

Лесно ли е да се пътува с малки деца

Лесно ли е да се пътува с малки деца

Независимо дали ни се налага да пътуваме с нашите деца когато са на възраст няколко месеца или няколко годинки, всеки един етап има своите трудности и своите предимства. Смятаме, че когато стават по-големи, тази задача уж става по-лесна, но при всички положения не е по-проста.

Когато се наложи да се пътува на по-дълго разстояние и при това с превозно средство, с което до момента не са пътували децата, като например самолет, то е добре да се подготвите предварително за тази ситуация. Ето няколко съвета, от които може да се изведе нещо полезно за младите майки, когато им предстои пътуване с децата. Любимите им малки същества имат своите нужди, за които трябва да се помисли предварително, иначе може да изпаднете в неприятно положение и да се чудите как да постъпите, за да успокоите своето дете.

Първото, което трябва да направите, е да помислите кои са любимите дейности на детето или децата ви, и да се постараете да подготвите предварително всичко, което ще ви е необходимо за тази цел – било то боички, моливи, листове за рисуване, mp3 плейър с любимите им песни, малки любими закуски – всичко трябва да е налице преди пътуването.

Второто нещо, което е желателно да имате предвид, е да изберете час на пътуването, който да е съобразен с нормалния им дневен режим, така че да не пропуснат съня, ако все още спят, или да има възможност да се нахранят нормално, ако пътуването е по-дълго. Допълнително може да се погрижите и за менюто, защото например храната, която се предлага в самолет не винаги съответства на детския вкус и предпочитания. В това отношение е добре да имате предвид да вземете подходяща вода, а още по-добре да имате и малко топла вода в термос, за да може да реагирате, ако се наложи примерно да приготвите набързо един чай на детето, за да се почувства по-добре.

Не забравяйте да вземете от любимите им сокчета или десерти, а относно спането за добрия комфорт на децата е добре да не забравяте да вземете с багажа неща, с което обичат да спят – познатата им възглавница или завивка, любима плюшена играчка. Това до голяма степен ще спомогне за напрежението и раздразнението, което може да изникне при децата, ако се наложи да спят на друго място, а не в своето собствено легло.

За добрият им душевен комфорт пък ще е добре, ако можете да планирате своето пътуване заедно с друго семейство с деца. Така и вие ще имате компания и няма да скучаете, и децата ще се смеят и забавляват, защото ще им е по-интересно да пътуват със свои приятелчета, а времето минава по-бързо, когато е прекарано приятно.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.