Начало » Новини

Божидар Димитров пред ПИК: Ние сме в ЕС и НАТО, не може турци да ни прекрояват границите!

Публикувано от:  на февруари 15, 2014Няма коментари

Божидар Димитров пред ПИК: Ние сме в ЕС и НАТО, не може турци да ни прекрояват границите!ДАНС трябва да проверят за какво става дума, смята историкът.

„Тези атаки в интернет срещу българските граници не се случват за първи път. Аз ги определям като върховни глупости“. Това заяви преди минути пред ПИК шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Той се изказа пред медията ни по повод скандалната информацията, че турци са прекроили границите на България чрез карта във фейсбук. (виж още по темата)

„Това не може да бъде сериозно. Няма как тази карта да е вярна, защото ние сме част от Европейския съюз и НАТО. Скандалът тук наподобява на този между Кипър и Гърция“, посочи историкът.

„Това е пореден опит за атака срещу страната ни. Дори преди време Ердоган беше разширил границите на Тракия доста извън допустимото. Според мен трябва да се разбере дали е сериозен сигнала и ДАНС да си свърши работата. А ние българите трябва да реагираме с гняв и възмущение“, категоричен е Димитров.

На въпрос дали вчерашния скандал с ДПС в парламента и последвалите в Пловдив атаки над турското консулство са повлияли на този грозен жест във фейсбук, Димитров отвърна: „Възможно е да има някаква връзка, винаги след такива размирици напрежението се изостря“,

По повод информацията на скандалната карта, че главният град на вилаета ще е Бургас шефа на НИМ се пошегува: Аз съм много обиден. Според мен трябваше това да е моя роден град Созопол, а не Бургас.

Източник: pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.