Начало » Новини

Божидар Димитров: Да не даваме гражданство на мухамби

Публикувано от:  на януари 10, 2014Няма коментари

Божидар Димитров: Да не даваме гражданство на мухамби„Да не даваме гражданство на разни мухамби, а на българите в чужбина. Има 3 млн. българи по света“, каза Божидар Димитров по Би Ти Ви.

Според историка привличането на етнически българи в страната е един начините за борба с демографския срив. Той даде за пример Германия, където населението на страната се е увеличило през 20013 г. по подобен начин. Димитров посочи необходимостта българските партии трябва да се разберат за приоритетите и най-вече демографския проблем.

„Вие мислите ли, че баба Ангела Меркел обича ония социалдемократ, обаче в Берлин имат приоритети. Директорът на Националния исторически момент посочи практиката във Франция политическия елит да преминава обучение в специализирано учебно заведение“, така Димитров обясни защо в Западна Европа има успешни практики.

„Турците принадлежат към друга цивилизация,“ поясни историкът. „Съпротива за членството на Анкара в Европейския съюз не идва от нас, съпротива има в Австрия, Франция и Германия. Техните общности не се интегрират в Западна Европа“, коментира гостът. „Аз съм се отказал от политиката. Но тя, ако реши ще ме намери“, завърши Димитров.

Източник: pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.