Начало » Новини

Сидеров: Центърът на София е отворен бежански лагер

Публикувано от:  на ноември 23, 2013Няма коментари

Сидеров: Центърът на София е отворен бежански лагерПодкрепяме гражданските патрули, но в парламентите до момента това не е срещало разбиране. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. По думите му тези отряди не трябва да се създават за противопоставяне, а за опазване на обществения ред.

Идеята на гражданските патрули, предложени от националистически партии, е да се наблюдават ключови места, където биха могли да възникнат проблеми. Организаторите на идеята увериха, че те ще имат само наблюдателски функции, че няма да действат на расистка основа и биха се намесили, ако видят несправедливост срещу чужденец на улицата.

„В момента няма законов норматив за такива формирования, но е необходимо. В центъра на София по принуда има нужда, защото там е отворен бежански лагер“, заяви пред „Дарик“ Сидеров.

„Атака“ донякъде подкрепя декларацията, приета на Консултативния съвет за национална сигурност. „Добре е, че влезе текст за прозрачност на сметките на политиците и други текстове, които не бяха предвидени, но не съм доволен, че съветът не включи по-категорично решение за нахлуването на емигрантите“, заяви Сидеров.

Бежанците продължават да нахлуват безконтролно, допълни лидерът на „Атака“.

По повод готвената делегация за Сирия, лидерът на „Атака“ заяви, че са пратили до сирийското посолство питане за посещение, което е било одобрено, а постепенно това е прераснало и в идея за парламентарна група, която да отиде до там. „Виждам, че има колебание сред колегите от други парламентарни групи, но ние нямаме такова колебание за това пътуване. Представители на нашата група ще има, но за мен – не знам, защото имам пътуване“, заяви Сидеров.

„Ние твърдим, че Сирия има законно правителство, срещу което се правят опити да бъде свалено“, допълни той.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.