Начало » Новини

Волен Сидеров: С камшик ли ще ни бият, че спряхме продажбата на земя на чужденци

Публикувано от:  на октомври 22, 2013Няма коментари

Волен Сидеров: С камшик ли ще ни бият, че спряхме продажбата на земя на чужденциВолен Сидеров: С камшик ли ще ни бият, че спряхме продажбата на земя на чужденци. Стига са плашили хората със санкции от Европа.

Какви санкции? Бой с камшик или какво? Това попита лидерът на “Атака” Волен Сидеров по повод информацията, че Европейската комисия може да наложи санкция на България във връзка с мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци. Удължаването на мораториума беше предложено от “Атака”. “Не може да си измисля ЕК финансови санкции”, заяви той пред БНТ.

“Мисля, че е излишно да плашим хората със санкции”, каза Сидеров. “За първи път в българския парламент предложение на “Атака” се приема в този вид, в който е вкарано”, изтъкна той и благодари на всички депутати, които са го подкрепили – от “Атака”, ГЕРБ и БСП.

“Не сме се уговоряли специално с ГЕРБ, нито с тези 59 човека от БСП”, уточни Сидеров. Според него, това е много положителен момент за българския парламент, тъй като той е с много ниска обществена подкрепа.

“Ние сме за това да се преустановим възможността да купуват земя чужденци чрез подставени хора. Тази практика е лоша и опасна за България”, смята Сидеров.

“Атака” подготвя още едно предложение, което да бъде като мораториум, с което да се прекрати допускането на “пришълци” в България. Според Сидеров, ГЕРБ едва ли ще инициира вот на недоверие заради бежанците, защото не са подкрепили предложението на “Атака” за затваряне на границата. “Много по-ефективно беше да бяха гласували с нас и да покажат, че този въпрос наистина ги интересува, а не е само инструмент за процедурни игри”, заяви той.

“Това е исторически ден за България. Един ден ще бъде оценено сигурно, че в този ден българският парламент се издигна до нивото на национално отговорното поведение и загърби политическите ежби”, смята председателят на “Атака”.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.