Начало » Финанси

Спестеното от парламента отива за коледни добавки

Публикувано от:  на октомври 31, 2013Няма коментари

Спестеното от парламента отива за коледни добавкиСпестените 12 млн. лв. от бюджета на парламента най-вероятно ще бъдат използвани за коледни добавки на пенсионерите, каза пред журналисти в Народното събрание финансовият министър Петър Чобанов.

Предложението за свиване на бюджета на парламента дойде от председателя му Михаил Миков, който се аргументира със закриването на НЦИОМ и отлагането на строителството на нова пленарна зала. Миков обеща и съкращения в администрацията.

Днес Чобанов заяви, че правителството ще се стреми на всяка цена да осигури коледни добавки за пенсионерите. По какъв начин ще бъдат разпределени те обаче зависело от социалното министерство. Засега са обсъждани седем варианта.

Финансовият министър изрази надежда, че лекарското съсловие няма да излезе на протест, след като правителството е успяло да осигури 30 млн. лв., с които да бъдат гарантирани заплатите в болниците до края на 2014 г. Той обясни, че е предвидил да се срещне с представители на Българския лекарски съюз, за да обсъди възможностите за преструктуриране на разходите в здравеопазването за следващата година. Увери обаче, че като министър на финансите няма да се меси в системата на здравеопазването, а ще разчита в рамките на гилдията да се постигне съгласие за нормативни промени, които да доведат до по-висока ефективност при изразходването на средствата от бюджета.

“Не можем постоянно да сме в ситуация в системата на здравеопазването да влизат все повече пари и те никога да не стигат”, посочи Чобанов, цитиран от “Дневник”.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.