Начало » Новини

Министърът на финансите Петър Чобанов подхваща офшорките

Публикувано от:  на юни 19, 2013 Няма коментари

Министърът на финансите Петър Чобанов подхваща офшоркитеМинистърът на финансите Петър Чобанов подхваща офшорките.

Министърът на финансите Петър Чобанов обяви, че ще се срещне с кипърския си колега и заедно с него ще обсъдят проблема с офшорките.

Първото действие, което ще предприема, е да говоря с кипърския министър на финансите. Оттам нататък технически ще предприемем необходимите действия със съдействието на експертите от Министерството на финансите, за да проверим по какъв начин може да се изиска тази информация , имало ли е до момента подобна практика. Така или иначе, това е общоевропейска дискусия, която има конкретни резултати, така че това не е нищо различно от насоката, в която ЕС върви по тази линия, посочи Чобанов.

По думите на министъра, са необходими промени във финансовите закони на страната във връзка с този казус. Те задължително трябва да бъдат подложени на широка обществена дискусия, категоричен бе Чобанов.

Това ще бъде поставено на широка дискусия, тъй като самият подход на правителството по такива важни теми и проблеми да бъдат ангажирани заинтересованите страни, обществото, така че да въведем в тази страна предварителната оценка на въздействието, която без такива дискусии не се получава. Ще действаме в такава посока, каза още Чобанов.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.