Начало » Свят

Обама призна, че в Сирия нахлуват подготвени от ЦРУ бойци

Публикувано от:  на септември 4, 2013 Няма коментари

Обама призна, че в Сирия нахлуват подготвени от ЦРУ бойци50 муджахидини, обучавани в Йордания, вече са проникнали през границата.

Президентът на САЩ Барак Обама е съобщил, че в Сирия за борба с правителствените сили са прехвърлени първите бойци от подразделение, което е било обучено от инструктори на Централното разузнавателно управление (ЦРУ), пише „Ню Йорк Таймс”.

Според изданието тази информация е била съобщена по време на среща на Обама с представители на Конгреса. Президентът на САЩ е отбелязал, че подготвеното от сътрудници на ЦРУ подразделение се състои от 50 бойци. Те са преминали подготовка в Йордания и вече са започнали на малки групи да проникват през йорданско-сирийската граница.

Обама е изразил и увереност, че Конгресът ще подкрепи предприемането на военни действия в Сирия и заяви, че САЩ имат по-широк план за подпомагане на опозиционните сили, които се борят срещу войските на президента Башар Асад, предава Ройтерс.

По време на среща в Белия дом с лидери на Конгреса Обама призова за бързо гласуване в законодателния орган и подчерта, че действията на САЩ ще бъдат с ограничен размах и няма да се повторят дългосрочните войни в Ирак и Афганистан.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.